Skip links

Digitaal vaardiger met de Google of Microsoft applicaties.

SCHOOLBLOCKS

Training ICT basisvaardigheden

De afgelopen tijd heb je online lesgegeven en ben je hybride aan het lesgegeven. In de toekomst ga je weer fysiek lesgeven en kun je de voor- en nadelen van het digitale werken meenemen in je fysieke lessen. Maar ongeacht de setting (online/hybride/fysiek) zal ICT nu en in de toekomst een (belangrijke) rol spelen. De versnelling die afgelopen jaar in het onderwijs op digitaal vlak is gemaakt zal niet opeens stoppen. We zullen onze  ICT-basisvaardigheden dus weer moeten blijven doorontwikkelen. Daar kan deze training in ondersteunen.

Deze training van Schoolblocks is onderverdeeld in drie niveaus: basis, medium en expert.

  • De basistraining is voor docenten die de afgelopen periode hebben gemerkt dat ze nog niet helemaal vertrouwd zijn met de belangrijkste Google of Microsoft applicaties.
  • De mediumgroep heeft de basis onder de knie en wilt ongeacht de setting (online/fysiek/hybride) het maximale halen uit de belangrijkste Google of Microsoft applicaties. Voor Google richten we ons op Google Classroom, Google Meet en Google Formulieren en voor Microsoft richten we ons op Microsoft Teams en Microsoft Formulieren.
  • De expertgroep gaat aan de slag met experimenten van Google en Microsoft en blikt vooruit. Hoe staat ICT in verhouding met het lesgeven en waar gaat het in de toekomst naar toe?